Referenties

Gezien de vooral vertrouwelijke opdrachten worden de referenties, daar waar van toepassing, slechts beperkt weergegeven!

Blauwestad “Heerlijke Streken”

In opdracht van ondernemer Collin Feenstra vervaardigen van  Ondernemingsplan voor ‘Heerlijke Streken’ (v/h Azzurro). Gesprekken gevoerd met de bank en leveranciers. Uiteindelijk tot een gezonde zakelijke deal gekomen met de RaboBank, Lijfering dranken / Rühr Gold en de FinFis groep.

Bij de overdracht een smaakvol streekproducten pakket van Collin en Suzanna mogen ontvangen met de opmerking “zonder jou was ons dit nooit gelukt!”. Blijft toch leuk dergelijke uitingen van waardering.

Beoordelingscommissie & toewijzingscommissie horeca invulling Groninger Forum

Benoemd als commissielid in team dat is betrokken bij het samenstellen van ‘de uitvraag’ en de toewijzing van de onderneming die medio 2019 de horeca invulling op de begane grond en de SkyLounge voor haar rekening zal nemen.

Conceptuele invulling winkelcentrum Martenshoek

In opdracht van projectontwikkelaar onderzoek naar horeca-mogelijkheid in bestaand nieuwbouwpand.

Café-Restaurant-Zalencentrum Veendam

In groot winkelcentrum conceptontwerp bestaande- en toekomstige exploitatiemogelijkheden.

Mogelijkheden horeca binnen landelijk winkelconcept;

Preadvies haalbaarheid horeca-unit binnen bestaand winkelconcept.

Opzet bierspeciaalzaak in Folkingestraat Groningen;

Haalbaarheidsrapportage en conceptbesprekingen.

Café Restaurant in groot woon-centrum Stad Groningen;

Advies & begeleiding bij overname exploitatie.

Zorg-woon-complex Stad Groningen;

Onderzoek & advies outsourcing maaltijdvoorzieningen bewoners.

Kasteel Heeswijk (Heeswijk Dinther);

Advies en begeleiding bij conceptuele aanpassingen horeca, passend binnen de toekomstplannen van directie en het stichtingsbestuur.

Slagersbedrijf winkelcentrum Stad;

Preadvies toevoeging horeca activiteiten.

Zorgbedrijf provincie Groningen;

Preadvies toevoeging maaltijden voorzieningen (in- en extern).

Grand Café Restaurant provincie Groningen;

Haalbaarheidsonderzoek (advies continuering exploitatie) & bemiddeling.

Onderzoek naar combinatie exploitatie Wedkantoor / reguliere Horeca;

In opdracht van landelijk bekend wedkantoor onderzocht of exploitatie van wedkantoor en  horeca in een en dezelfde ruimte kunnen plaats vinden.

Ondernemingsplan “CiBoGa-onderneming”;

“… … plan ziet er erg goed uit!”

Stad Groningen: advies ten aanzien van contractverlenging en haalbaarheidsrapportage;

“Wij kennen Fred de Bruin als een integere, loyale maar ook kritische gesprekspartner. Hij verdiept zich niet enkel in de feiten maar ook in de gevoelens van degenen met wie hij aan het sparren is. Zijn uiteindelijke advies is dan ook een juiste keuze uit “between the head and the heart”. Hoewel hij het beste met je voor heeft is Fred geen Pleaser, hij schroomt niet je het zwartste scenario voor te schotelen maar zal altijd trachten daar een verstandige oplossing voor te vinden. Fred de Bruin: wat voor montuur er ook om zijn bril zit; de blik is altijd scherp!”

Directie Hotel Corps de Garde Groningen.

Stad Groningen: waardebepaling en haalbaarheidsrapportage koffie & thee schenkerij;

” … kort maar duidelijk. Dank voor de snelle (re)actie.”

Winschoten & Groningen: Beoordeling overname(s) en Haalbaarheids-rapportages;

“Het horeca-bloed kruipt bij mij waar het niet gaan kan. Ik heb diverse zaken, panden en mogelijkheden met Fred de Bruin bekeken en beoordeeld. In mijn enthousiasme heb ik de neiging vrij snel op zaken in te gaan. Fred weet mij dan met beide benen op de grond te houden en ook de keerzijde van de medaille te belichten. Hierdoor worden er geen overhaaste (onverantwoorde) beslissingen genomen. De ratio voert de boventoon! Mede door door een dergelijke opstelling en de daaraan gekoppelde adviezen heb ik mijn inziens de juiste beslissingen kunnen nemen en kan ik nu meerdere bedrijven succesvol runnen.”

David Stolk, Brasserie Dendermonde Winschoten / DNA horeca BV Winschoten/Groningen.

Assen: conceptbeoordeling en haalbaarheidsonderzoek “Brasserie Bij Mij”;

“Als je een bedrijf wilt opstarten wil je er graag een ‘topbedrijf’ van maken. Daarvoor had ik een concept bedacht. Met het bedachte concept ging ik op zoek naar een goede locatie waar het betreffende bedrijf gestart moest worden. Maar is het ook haalbaar? Omdat mijn twijfel groeide heb ik contact gezocht met de heer de Bruin met de vraag mijn ideeën kritisch en eerlijk te beoordelen; zoals de locatie, het concept, de haalbaarheid en het financiele plan. Na een kennismakingsgesprek ben ik in zee gegaan met de heer de Bruin. Hij kon me laten inzien waarom ik niet op deze bepaalde locatie in Assen moest starten. Vaak heb je een idee en daar kun je je dan blind op staren. Dan is het goed om advies te vragen aan iemand die verstand van de horeca heeft en met een ander oog kritisch naar mijn ideeën kijkt zonder dat je basisidee weggefloten wordt. Advies heeft een prijskaartje, maar hiermee voorkwam ik dat ik dingen over het hoofd zou zien en daar door kopje onder zou gaan.”

Leo van Teijlingen, thans ondernemer/eigenaar van “Koffie & Lunchlokaal” aan de A-straat in Groningen.

Groningen (stad): haalbaarheidsonderzoek/ondernemersplan voor onderneemster met Brasserie plannen;

” …  we zijn erg blij met je en hebben veel baat bij je kennis van zaken en deskundigheid”-” … het ondernemersplan ziet er werkelijk prima uit.”

Regio Assen: ondersteuning/ adviezen bij aanpassingen (museum)horeca;

” … met bijzondere dank voor je gedegen en uitgebreide reacties en adviezen.”

Regio Zoutkamp: onderzoek n.a.v. overnamewens themarestaurant;

” … vooral je visie ten aanzien van de planologische aanpassingen en het daarop gegeven advies heeft ons gesteund tot het uiteindelijk genomen besluit.”

Regio Eindhoven: advies bij samenstellen vacature manager museumrestaurant;

” … de advertentie in Misset Horeca heeft meerdere sollicitanten opgeleverd. We hebben inmiddels gekozen voor iemand met ruime ervaring in thematische horeca en opgeleid bij de Hogeschool voor Toerisme Breda. We zijn er heel content mee. Dus: nogmaals onze hartelijk dank.”

Regio Groningen: meedenken over aanpassing huidige horeca concept;

” … wij zijn getroffen door de duidelijke wijze waarop de mogelijkheden maar ook vooral de onmogelijkheden (risicoanalyse) van ons idee door jou zijn belicht.”

Groningen / Drente: advies aan mede eigenaar inzake investering & exploitatie in Leisure onderneming;

” … de adviezen op zakelijk gebied verliepen in een zeer plezierige sfeer, waarbij ook aandacht was voor de privé omstandigheden. Ik waardeer het zeer dat je mij nog eens nadrukkelijk hebt weten te overtuigen dat mijn huidige positie zeker niet hopeloos is. Ik weet zeker dat jouw adviezen mij zullen helpen bij de uiteindelijke oplossing van mijn probleem.”